EU Projekt

LOGO-UDRUGE-U-VEKTORSKOM-FORMATU4Naziv projekta:  Poboljšanje kvalitete života i socijalne uključenosti braniteljica, branitelja i njihovih obitelji kroz kreativne radionice

 

Partner u projektu: UDRUGA RATNIH VETERANA 204. VUKOVARSKE BRIGADE

 

Kratki opis projekta: Projekt je direktno povezan sa specifičnim ciljem kroz: povećanje broja besplatnih programa radne rehabilitacije i organiziranjem radnih rehabilitacija kroz kreativne radionice, organizaciju kampova te psihosocijalne terapije s ciljem uključivanja braniteljica, branitelja i njihovih obitelji u riziku od socijalne isključenosti te se nastoji unaprijediti kvaliteta življenja.

 

Cilj projekta: Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih braniteljica, veteranki, branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Ovim putem će se navedenima i njihovim obiteljima omogućiti korištenje psihosocijalne pomoći te ostalih usluga za ciljne skupine koje su u riziku od socijalne isključenosti. Kako bi se postigao cilj poseban naglasak je stavljen na aktivnosti poput kreativnih radionica koje se odnose na izradu zlatoveza te plesne radionice.

 

Očekivani rezultati projekta:

 

  • Uključivanje minimalno 60 sudionika (hrvatskih branitelja i članova njihove obitelji), te tako povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih braniteljica, veteranki, branitelja i stradalnika Domovinskog rata.
  • Nabava prijevoznog sredstva koje će tijekom cijelog projekta osigurati uslugu prijevoza i pratnje za provedbu programa kampova i izložbi, te plesnih i psihosocijalnih radionica koji će tijekom cijelog projekta osigurati uslugu prijevoza i pratnje u uključivanju u društvene aktivnosti .

 

Aktivnosti se ogledaju kroz:

 

  • Pružanje psihosocijalne pomoći i resocijalizacije – angažiranje osobe za provođenje psihosocijalne pomoći jednom tjedno za hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i članove njihove obitelji kroz treninge i radionice. Posebna pažnja usmjerena je prema kritičnim skupinama (braniteljicama, veterankama i njihovim obiteljima)
  • Program psihosocijalne rehabilitacije „Ženske ruke“– program se provodi dva puta tjedno u prostorijama prijavitelja te predstavlja izradu zlatoveza. Kroz prezentaciju radova očituje se samo psihološko jačanje članica (koje su negdje na margini samog društva jer su braniteljice), a samim druženjem I prezentiranjem socijaliziraju se međusobno I sa društvom oko njih. Kako su već pomalo davne 1991.god. bile braniteljice-žene, sestre, majke, rame za plakanje, rame uz rame sa svojim suborcima I dale svoj doprinos u najtežim trenutcima obrane Domovine, tako i danas pokazuju da su tu, “žive” I jako vrijedne na sve načine.
  • Program jačanja osobnih kompetencija – uspješno suočavanje sa stresom i uključivanje u svakodnevni život kroz plesne radionice koje se odnose na zajedničko druženje, fizičkim aktivnostima kojima se poboljšava zdravlje i podupiru fizički aktivni načini života u kojima se vodi računa o zdravlju .
  • Program socijalne uključenosti i radne terapije kroz kampove- 4 kampa u dvije godine koji će se održavati nekoliko gradova.

 

 

Ukupna vrijednost projekta je 1.426.916,38 HRK od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira iznos od 1.212.878,92 HRK.

 

Razdoblje provedbe projekta: 05.02.2020. do 05.02.2022.

Kontakt osobe za više informacija:

Ljiljana Poje, predsjednica

Telefon: +385 91 613 3670

Email: braniteljicevsz@gmail.com

Adresa: Mije Brašnića 2a, 32100 Vinkovci

 

Ana Šekelja, voditeljica projekta

Telefon: +385 97 752 4482

Email: veterankevsz@gmail.com

Adresa: Mije Brašnića 2a, 32100 Vinkovci

 

Provedbu Projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr

 

Sadržaj teksta/ili izrade na internetskoj stranici isključiva je odgovornost Veteranki Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.

 

Europski socijalni fond

 

Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

 

Izradu Internet podstranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

LOGO-UDRUGE-U-VEKTORSKOM-FORMATU

 

Amblem-EU-s-tekstom