OŠ „Zrinski“ u Nuštru

Članice Udruga „BDRVSŽ“ i „BDRVSŽ-OGVU“ dana 01. prosinca 2015.god. posjetile su OŠ „Zrinski“ u Nuštru. U sklopu radionice „Ženske ruke“ kojoj je voditeljica Ana Surop, dogovoren je posjet OŠ i druženje kroz kreativan rad sa učenicima 5.-ih razreda.

 

Prije samog početka, nazočne članice: Ana Surop, Ljiljana Poje, Mira Vrdoljak, Verica Marunček, Violeta Grdić i Irena Đuđar, kratko su se predstavile učenicima sa svojim pričama iz rata i kako su uopće postale braniteljice. Nakon upoznavanja, uslijedila je kreativna radionica gdje su djeca uz pomoć članica udruge izradila prekrasne rukotvorine na temu nadolazećeg blagdana Božića. Ukrasi i adventski vjenčići rađeni su od prirodnih materijala kao što je drvo, češeri, žirevi, iglice bora, orahove ljuske i sve što se moglo iskoristiti iz prirode. Naravno, bilo je tu i umjetnih ukrasa kao što su perlice, mašne, kuglice i td.

 

Zahvaljujemo se ravnateljici OŠ „Zrinski“, prof. Dobrili Ereš koja je podržala i omogućila provedbu projekta. Također se zahvaljujemo i profesorima Nadi Majko, Krunoslavu Šariću i Ninoslavi Dolić koji su svoje sate prepustili ovoj kreativnoj radionici i druženju učenika sa ženama braniteljicama.